Генерален штрајк во националната Пошта за повисоки плати

Генерален штрајк на вработените во националната Пошта со барање за линеарно покачување на нето платите во износ од 3 000

Прочитај повеќе

ВЕЛИГДЕНОВ ЗА ТВ 24: 30 И ПОВЕЌЕ ГОДИНИ ВО МАКЕДОНСКА ПОШТА НЕ СЕ ПОКАЧЕНИ ПЛАТИТЕ

Боро Велигденов претседател на Синдикат на Пошта во емисијата 24 анализа рече дека нивното приоритетно барање е линеарното покачување на

Прочитај повеќе

МАКЕДОНСКА ПОШТА ПРЕД ШТРАЈК: Се бара линеарно покачување на платите, Владата и Управниот одбор глуви, граѓаните нема да можат да плаќаат сметки!

Над 1.000 вработени лица во Македонски пошти наскоро ќе започнат штрајк доколку Управниот одбор и владата не ги исполнат нивните

Прочитај повеќе

Штрајкуваат вработените во Македонска пошта поради доцнење на платата

Вработените во Македонска пошта денеска излегоа на штрајк пред компанијата. Излезени се двата синдикати на Македонска пошта, а причините како

Прочитај повеќе

Синдикатот на Македонска пошта изразува загриженост од распишување на Јавен оглас за 31 вработување со високо образование во АД “Пошта на Северна Македонија’’

Согледувајќи  ја лошата финансиска состојба на Друштвото предизвикана од намалените приходи како и направената анализа на распишаниот јавен оглас за

Прочитај повеќе

Од понеделник граѓаните ќе можат да плаќаат сметки во Македонска пошта

Од понеделник започнува функционирањето на платниот промет во Македонска пошта преку кој граѓаните ќе можат повторно да ги плаќаат своите

Прочитај повеќе

Новите 280 нови вработувања во Македонска Пошта покажуваат колку е одлепена власта од реалноста и како ги троши народните пари

Власта на премиерот во заминување Зоран Заев уште еднаш потврди дека е одлепена од реалноста. Огласот за вработување на нови

Прочитај повеќе

Макрадули кандидат за нов директор на Македонска пошта

Поранешниот заменик министер за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули, како што дознава ТВ21, ќе биде новиот директор на Македонска

Прочитај повеќе

Владата одобри приватизација на Македонска пошта

Владата го отвори патот за приватизација на Македонски пошти. До крајот на годината треба да биде готова физибилити студијата која

Прочитај повеќе

Освен пошта, можно приватизирање на повеќе државни компании

Освен Македонски пошти, можно е приватизирање на повеќе државни компании. Ова денеска го најави премиерот Зоран Заев одговарајќи на новинарски

Прочитај повеќе