Петковски за РСЕ: Нема одговорност за повредените или загинатите работници

Доколку работниците работат во екстреми работни услови нема да бидат продуктивни и ќе имаат поголема шанса да не работат квалитетно

Прочитај повеќе

Безбедност и здравје при работа: Македонското здружение учи од позитивна италијанска пракса

Македонското здружение за заштита при работа, минатата недела организираше студиска посета во Италија, во фабриката Hitachi Rail Italy S.p.A.,фабрика за инжињеринг

Прочитај повеќе

Во Македонија на 100.000 работници, четворица гинат на работното место

Во Македонија само минатата година се регистрирани 152 несреќи при работа, од кои 25 биле фатални, односно завршиле со смрт.

Прочитај повеќе

„Онлајн“-семинар на тема: ПРИДОБИВКИ ОД ВКЛУЧЕНОСТ НА ПРЕТСТАВНИК НА ВРАБОТЕНИ ЗА БЗР ВО СИСТЕМОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРВАЈЕ ПРИ РАБОТА.

Стопанската комора на Македонија, во соработка со Македонското здружение за заштита при работа, во моментов одржува „онлајн“-семинар на тема: ПРИДОБИВКИ

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Зошто Македонското Здружение за заштита при работа е изземено од Советот за БЗР?

Претседателот на Македонското здружение за заштита при работа М-р Милан Петковски на 15 април на својот фејсбук профил објави дека

Прочитај повеќе

Ковид калкулатор – Пресметај ја твојата ковид-возраст и ризик при заболување од коронавирусот

Од почетокот на следниот месец се најавува целосно враќање на административните работници на своите работни места, а работодавачите и работниците

Прочитај повеќе

МЗЗПР одржува тридневна обука за безбедност и здравје при работа

Денес на 26.01.2021, Конфедерација на слободни синдикати на Македонија – КСС заедно со Македонското здружение за заштита при работа –

Прочитај повеќе

МЗЗПР: Безбедни и здрави работници се од интерес за државата и за работодавачите

Потребен е нов закон за безбедноста и здравје при работа (БЗР), а колку повеќе во работниот процес има работници со

Прочитај повеќе