Петковски: Ако мислат дека треба така, политичарите нека излезат да работат заедно со работниците на отворено

Бобан Илијевски Работењето на отворено на екстремно високи температури може да се спречи со буквално почитување на Законот за безбедност

Прочитај повеќе

Забележни бројни прекршувања на работничките права во ек на корона криза

Според информациите кои порталот Работник ги доби од страна на Македонското Здружение на млади правници, бројот на обезбедна правна помош

Прочитај повеќе

Дали е пропуст тоа што во Комисијата за заразни болести нема експерт за заштита при работа

Највисокиот акт на државата – Уставот на Р. Македонија, како и Законот за Безбедност и здравје при работа укажуваат на

Прочитај повеќе

Дали следува паричен надоместок за починат од државата ако лицето имало или има своја фирма?

Одговара Андријана Марковска од Македонското здружение на млади правници.   Извор: Самопрашај.мк

Прочитај повеќе

„Дијалог за БЗР“ – Меѓународна конференција за безбедност и здравје при работа

Денеска и утре (29 и 30 септември) Македонското здружение за заштита при работа-  МЗЗПР одржува Меѓународна конференција за регионална соработка

Прочитај повеќе

Ковид возраста како методологија за помош на работниците и работодавачите

Македонското здружение за заштита при работа – МЗЗПР, во рамките на оперативната програма „Обезбедување на усогласеност со европските стандарди за

Прочитај повеќе

МЗЗПР организира семинар за проценка на ризикот од Ковид – 19 на работното место

Македонското здружение за заштита при работа – МЗЗПР, во рамките на оперативната програма „Обезбедување на усогласеност со европските стандарди за

Прочитај повеќе

Вицепремиерот Битиќи на работен состанок со МАТТО – Мерките од четвртиот сет се креираат во координација со сите засегнати страни

Во рамките на серијата на средби со стопанските комори, граѓански организации и странски партнери, а во насока на креирање квалитетни

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Вебинар: Примена на мерките и протоколите за заштита од Ковид – 19

„Примена на мерките и протоколите во ек на пандемија за заштита од Ковид – 19“ беше насловот на денешниот вебинар

Прочитај повеќе

Ралповски за Работник: Со платите на партиските и родниските вработени во администрацијата, може да им се помогне на невработените

Поскапувањето на струјата за 7,4 %, неисплаќањето на државната помош од страна на фирмите на работниците, планот на СДСМ да

Прочитај повеќе