Стипендии и вработување во Макстил ќе добијат идните студенти на Технолошко-металуршки факултет

Компанијата Макстил доделува стипендии за студирање на Технолошко-металуршки факултет во академската 2022/23 година. Стипендиите се однесуваат на додипломските студии, го

Прочитај повеќе

Емисионите вредности на Макстил се до четири пати пониски од дозволените гранични вредности

Емисиите на цврсти честички на двете мерни точки во производните погони на Макстил се до 4 пати пониски од дозволените

Прочитај повеќе

КОЈА КОМПАНИЈА НАПРАВИ НЕТО ДОБИВКА ОД 8,2 МИЛИОНИ ЕВРА?

Економското закрепнување на глобалната економија поттиа закрепнување и на глобалната побарувачка на челик што поволно влијаеше на подобрувањето на пазарните

Прочитај повеќе

Макстил: На повредениот работник веднаш му е пружена прва помош и е пренесен во ургентниот центар

Макстил АД информира дека во текот на редовното работење во трета смена во погонот Челичарница е настанат инцидент при што

Прочитај повеќе

Макстил со 3000 денари бонус ги мотивира вработените да се вакцинираат

Бонусот  на плата во износ од 3000 денари ги натера вработените од компанијата Макстил АД побрзо да се решат да

Прочитај повеќе

Споредба на мерењата на Макстил и оние на Гази Баба: Ниски вредности под гранично дозволените и во деновите кога фабриката работела

Макстил започна нова пракса кај македонските компании со јавно објавување на емисиите на цврсти честички кои се испуштаат од производствените

Прочитај повеќе

Железо од Макстил за уметнички скулптури – донација од материјали и апарати за студентите на Факултетот за ликовни уметности

Компанијата Макстил донира за Факултетот за ликовни уметности два апарати за обработка и материјал за изработка на скулптури. Аголна брусилка,

Прочитај повеќе

Целосно е реновиран и опремен одделот на неонатологија на Клиника за детски болести

Како покровител на Одделот за неонатологија при Универзитетската Клиника за Детски болести во Скопје, компанијата Макстил заедно со волонтерите од

Прочитај повеќе

Четворица работници повредени во „Макстил”

Четворица работници се повредиле на работно место во „Макстил“, од кои едниот со тешки повреди е хоспитализиран. Како што информираат

Прочитај повеќе

Компанијата „Макстил“ бележи пад на приходите во првото полугодие

Компанијата Макстил а.д Скoпје го објави извештајот за работењето за периодот јануари – јуни 2019 година. На производен план за првото полугодие

Прочитај повеќе