100 милиони евра поволни кредити за малите и средни претпријатија, поддршката за домашната економија продолжува

Поддршката за домашната економија, за малите и средни претпријатија продолжува и во постковид периодот.  Министерството за финансии и Европската инвестициона банка

Прочитај повеќе

Малите и средни претпријатија се клучот за побрзо економско закрепнување

По повод одбележување на Меѓународниот ден на малите и средни претпријатија воспоставен од Организацијата на Обединетите Нации со цел да

Прочитај повеќе

„Дигитализација, сега!“: Вебинари за дигитализација за мали и средни бизниси

Дигиталните алатки стануваат сè понеопходни за бизнисите, а нивниот трансформативен ефект најмногу дојде до израз во време на Ковид-19 пандемијата

Прочитај повеќе

Бектеши: Микро и малите компании, жените претприемачи и занаетчиите да аплицираат за субвенции од мерките на Министерството за економија

Министерството за економија објави три јавни повици во рамки на Програмата за конкурентност и иновации и претприемништво (КИП) за 2021

Прочитај повеќе

Микро, малите и средните компании од денеска може да аплицираат за вториот пакет бескаматни кредити

Од денеска почнува аплицирањето за вториот пакет бескаматни кредити преку Развојната банка во висина од осум милиони евра. Повикот е

Прочитај повеќе

Конференција: „Извозен Акцелатор за мали и средни претпријатија“

Денеска се одржа завршната конференција на тема „Извозен Акцелатор за мали и средни претпријатија“ на која се зборувало за тоа

Прочитај повеќе

Банките тешко им даваат кредити на компаниите

Компаниите, особено малите и средните претпријатија, тешко успеваат да добијат кредити од комерцијалните банки. Иако домашните банки финансиски се стабилни,

Прочитај повеќе

Фактор: Kаде е потешко да се најде работа, во малите или големите градови?

Најголем дел од невработените во Македонија се концентрирани во три македонски градови, Скопје, Куманово и Тетово, додека во другите општини

Прочитај повеќе