МАПАС: Младите да се информираат навремено за доброволните пензиски фондови

Особено е важно младите навремено да се информираат за правата, обврските и придобивките на членовите на задолжителните и доброволните пензиски

Прочитај повеќе

ПРИЈАВЕТЕ СЕ ЗА БЕНЕФИЦИРАН СТАЖ Рокот е до 1 јули

Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) соопшти дека на 1 јули истекува рокот за поднесување Изјава за продолжување на

Прочитај повеќе

МАПАС: Вториот и третиот пензиски столб во првите пет месеци од 2021 година остварија раст од 9%

Во насока на навремено и соодветно информирање на јавноста за клучните аспекти поврзани со тростолбниот пензиски систем во РСМ, МАПАС

Прочитај повеќе

МАПАС, заедно со трите пензиски друштва објави информативно-едукативна брошура „Времето до пензија поминува побрзо отколку што мислиш“

Агенцијата за супервизија на капитално финансираното пензиско осигурување – МАПАС,  заедно со трите пензиски друштва, КБ Прво пензиско друштво АД Скопје,  Сава пензиско

Прочитај повеќе

МАПАС и пензиските друштва им помогаат на пензионерите во набавка на намирници

МАПАС и пензиските друштва преку акцијата „Помогни на пензионер денес затоа што тебе утре ќе ти треба помош“ им помагаат

Прочитај повеќе

МАПАС: Работниците со бенифициран стаж до 30 септември да изберат дали остануваат во задолжителен пензиски фонд

Членовите на задолжителните капитално финасирани пензиски фондови кои имаат бенифициран стаж најдоцна до 30 септември треба да изберат дали ќе

Прочитај повеќе

Лицата со бенифициран стаж да изберат дали ќе членуваат во задолжителните пензиски фондови

Членовите на задолжителните пензиски фондови со бенифициран стаж имаат право до 30 следниот месец да изберат дали ќе го продолжат

Прочитај повеќе

Денови на финансиска писменост

Од денеска до 31 мај ќе се одржи третото издание на Деновите на финансиска писменост, во кој период Агенцијата за

Прочитај повеќе