маржа

ЕкономијаМакедонијаНовости

Се подготвува листата на прехранбени производи кои ќе имаат маржа до 10%

Министерството за економија, Стопанските комори и Организацијата за потрошувачи на Македонија започнаа подготовка на листата на производи кои нема да

Read More
ЕкономијаМакедонијаНовости

Ковачевски: Се намалува маржата на овошјето и зеленчукот, а гарантирана цена добиваат и пијалоците

„Списокот на производи со гарантирана цена ќе се проширува. На листата производи со гарантирана цена влегуваат и пијалоците. Донесовме и

Read More
ЕкономијаМакедонијаНовости

Се замрзнува маржата на лебот, шеќерот и зејтинот на 5%, а на брашното, макарони, ориз, кравјо млеко и јајца на 10%

На предлог на Министерството за економија, Владата на Македонија на денешната седница донесе Одлука за определување на највисока трговска маржа

Read More