Ограничените маржи не даваат резултати, цените на храната растат

Додека цените на храната на светските берзи паѓаат, кај нас се зголемуваат. Битиќи предлага закон против профитирање во период на

Прочитај повеќе

СДСМ: Ограничување на маржите за основните производи, го штитиме стандардот на граѓаните

Владата предводена од СДСМ во време на најголемата светска економска криза продолжува со мерки за ублажување на ценовиот шок и

Прочитај повеќе

Симеска Димоска: При 190 инспекциски надзори, 33 субјекти не ја почитувале одлуката за намалени маржи

Економската криза го тресе светот. Иако се понадевавме на светла точка, дека се наѕира крајот на пандемијата предизвикана од ковид

Прочитај повеќе

Ограничени маржи наместо замрзнати цени на основните прехранбени производи

Новата одлука, во која на листата на основни прехранбени производи се додадени и овошјето и зеленчукот, пченицата, суровото сончогледово масло

Прочитај повеќе

Бектеши: Замрзнати маржите за трговија на големо и мало, трговците со прехранбени производи нема да профитираат од граѓаните

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска на прес-конференција информираше дека на предлог на Министерството за економија, Владата на денешната седница

Прочитај повеќе

Стопанствениците бараат „замрзнување“ на маржите, а не на цените

Замрзнувањето на цените на основните прехтранбени продукти на подолг рок може да донесе недостиг на производи на пазарот, предеупредуваат трговците.

Прочитај повеќе