Алиса на 20 години има импозантна биографија и НАСА ја испраќа на Марс

Алиса Карсон, 20 годишна девојка од Соединетите Американски држави, се подготвува со НАСА за патувањето на Марс кое ќе се

Прочитај повеќе

Потребни се само 110 луѓе за да се формира нова цивилизација на Марс

Научниците откриваат дека се потребни само 110 луѓе за изградба на самостојна колонија на Марс. Истражувањето на професорот Жан-Марк Салоти

Прочитај повеќе

Како група студенти ја поттикнале НАСА да испраќа мисии на Марс?

На почетокот од 50-тите години германско-американскиот инженер Вернер фон Браун ги охрабрувал Американците да погледнат подалеку од Месечината. Неговиот амбициозен

Прочитај повеќе

НАСА бара волонтери кои ќе поминат 8 месеци во целосна изолација

За повеќето од нас изолацијата и карантинот се веќе нешто секојдневно. За сите оние кои сакаат да променат нешто, НАСА

Прочитај повеќе