МЗ: При подолг престој во затворена просторија подолго време да се носат маски, а лицата од ризичните категории маска минимум ФПП2 или Н95 или ФФП3

При престојување во затворена просторија подолго време да се носат маски, а лицата од ризичните категории маска минимум ФПП2 или

Прочитај повеќе

Влада: Укинато носењето маски во затворени простори

Владата на Република Северна Македонија на 37-та седница ги прифати препораките на Комисијата за заразни болести (КЗБ) утврдени од страна

Прочитај повеќе

Маска за ковид ќе носат само тие што сакаат, Комисијата за заразни препорача укинување со исклучок на болниците, аптеките и автобусите

Паѓаат маските во затворен простор. Комисијата за заразни болести препорачува укинување на оваа задолжителна мерка, која останува на сила само

Прочитај повеќе

(Видео) снимени нови – неупотребени маски, што има во нив?

Социјалните мрежи се преполни со аматерски снимки каде со едноставен експеримент може да се видат некои микро-организми кои се наоѓаат

Прочитај повеќе

Носењето две маски ја зголемува заштитата од COVID-19 на 92,5 проценти

Носењето две маски преку лицето – платнена врз хируршка – ја зголемува заштитата од COVID-19 на 92,5 проценти, се нагласува во анализа

Прочитај повеќе

Две сестри од Скопје со семејствата изработуваат и донираат визир маски

Две семејства од Скопје решија да се приклучат на идејата#Помогниити и почна самоницијативно да изработуваат визир маски, а потоа да

Прочитај повеќе

За македонските полицајци 15.000 заштитни маски

Македонскиот полициски синдикат со донации ќе обезбеди вкупно 15.000 заштитни маски за полициските припадници кои, заедно со медицинскиот персонал, се

Прочитај повеќе