Маслото за јадење ќе достигне и цена од 150 денари за литар

Цената на маслото за јадење ќе се стабилизира на ниво меѓу 130 и 155 денари. Вакви се прогнозите на производителите

Прочитај повеќе

Бектеши и Николовски во посета на фабриката за масло за јадење Кристал: Мерките на Владата даваат резултат, има доволна залиха на зејтин за граѓаните и суровина за преработувачките капацитети

Министерот за економија, Крешник Бектеши и министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски  денес ја посетија фабриката за масло

Прочитај повеќе

Нема проблем со производство на масло за јадење

Во земјава нема проблем во делот со снабдување и производство на масло за јадење, изјави министерот за економија Крешник Бектеши.

Прочитај повеќе

Дали покачувањето на цената на маслото за јадење ќе предизвика ценовен шок?

Маслото за јадење за краток период достигна цена од 100 денари.  Економските аналитичарии очекуваат дека покачената цена на маслото, ќе

Прочитај повеќе