Од денес до среда, матичните лекари нема да прегледуваат пациенти

Здравствените власти не ги предомислија матичните лекари затоа од денеска го почнуваат тридневниот протест. Ќе бидат во нивните ординации, но

Прочитај повеќе

Матичните лекари денеска на протест

Денеска, на Светскиот ден на здравјето, матичните лекари ќе одржат мирен протест на кој ќе побараат да се исполнат нивните

Прочитај повеќе

Матичните лекари денеска повторно на штрајк, ќе примаат само итни случаи

Две недели по предупредувачкиот прекин на работата, матичните лекари денес повторно го активираат штрајкот. Ќе прегледуваат само пациенти кои се

Прочитај повеќе

Матичните лекари денеска протестираат

Матичните лекари денеска протестираат, незадоволни од низата проблеми со кои се соочуваат во секојдневното работење. Како што најавија, денеска ќе

Прочитај повеќе

Матичните лекари ќе добијат 30 денари по пациент доколку достигнат опфат од 70 % вакцинирани

Во насока на стимулација на интересот за вакцинација за заштита од КОВИД-19 и за спречување на ширењето на пандемијата, Владата

Прочитај повеќе

Матичните лекари во Прилеп се одзваа на апелот на градоначалникот да помагаат во Ковид одделението

Матичните лекари во Прилеп се одзваа на апелот на градоначалникот да помагаат во Ковид одделението Матичните лекари во Прилеп се

Прочитај повеќе