Ковачевски од средбата со МАТТО: Одличните политички односи со Турција се рефлектираат и во економската соработка

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски, придружуван од министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, прими делегација

Прочитај повеќе

МАТТО донираше лап-топи за наставниците од 25 училишта во 14 општини

Стопанската комора Македонија-Турција (МАТТО) 61 лаптоп во 25 училишта во 14 општини низ државата. Компјутерите се наменети главно за наставниците

Прочитај повеќе

Бизнисмените бараат олеснето да се движат за да ја спасат деловната 2021 година

Без мобилност на луѓе нема економија, велат членките на Стопанска комора Македонија – Турција (МАТТО) и апелираат до новата влада

Прочитај повеќе

Рабтотилница на МАТТО „Како да се зголемат инвестициите во земјата со цел да се стимулира одржлив еконмски раст“

Стопанска комора Македонија – Турција, МАТТО денеска во хотел „Хилтон“ ќе одржи работилница на тема „Како да се зголемат инвестициите

Прочитај повеќе