Прекинат бојкотот на машиновозачите, се нормализира железничкиот сообраќај

Патничките и товарните возови од попладне повторно ќе сообраќаат. Прекинат е бојкотот на машинскиот и извршниот персонал на Железници Транспорт

Прочитај повеќе

Машиновозачите продолжија да возат – ќе се исплати втортиот дел од платата

Синдикатот информираше дека е донесена одлука која е проследена до раководството на железничкото претпријатие, а според која, доколку до 25-ти

Прочитај повеќе

Германските машиновозачи пак штрајкуваат

Утрово во Германија почна третиот штрајк на машиновозачите, воедно и најдолгиот – најголем дел од возовите ќе стојат пет дена,

Прочитај повеќе

Повторно штрајк на германските машиновозачи за зголемување на платите

Голем број машиновозачи во Германија денеска стапија во штрајк, вторпат овој месец, барајќи зголемување на платата. Синдикатот на машиновозачите на германската

Прочитај повеќе

Машиновозачите од Дојче Бан од вечерва во тридневен штрајк

Синдикатот на германските машиновозачи ГДЛ соопштил денеска дека неговите членови ќе стапат во штрајк од вечерва до 13 август. До

Прочитај повеќе

Нормализиран железничкиот сообраќај, машиновозачите го прекинаа бојкотот

Патничкиот и товарниот железнички сообраќај од попладнево во 14.30 часот е нормализиран. Машинскиот персонал во Железници на РСМ – Транспорт

Прочитај повеќе

Димовски: Започна најавениот бојкот на машиновозачите од ЖРСМ-Транспорт

Заради неисплатен втор дел од платата за месец јуни, машинскиот персонал во „Железници на Република Северна Македонија„ (ЖРСМ), од денеска

Прочитај повеќе

Машиновозачите бараат изземање од ограничувањето на исплата на надоместоците на плата

Синдикатот на машиновозачите бара машиновозачите да бидат изземени од владината одлука со која се ограничува исплатата на надоместоци и додатоци

Прочитај повеќе

Машиновозачите бараат за нив да не важи ограничувањето за исплата на додатоци на плата и материјални трошоци

Машинскиот персонал на Железници АД Транспорт денеска упати барање до Владата да биде изземен од одлуката за неисплаќање додатоци на

Прочитај повеќе

Железничкиот сообраќај нормализиран

По петдневен прекин, од вчера нормално, според возниот ред, функционира патничкиот железнички сообраќај, додека товарниот е воспоставен во текот на

Прочитај повеќе