Прекинат штрајкот на машинскиот персонал – исплатена е декемвриската плата

Прекинат е еднодневнот штрајк на вработените од Македонски железници (МЖ)-Транспорт, откако денеска во 14 часот им е исплатена втората половина

Прочитај повеќе

Железничкиот сообраќај и денеска во прекин

Патничкиот и товарниот железнички сообраќај во државав втор ден е во целосен прекин, откако машинскиот и извршниот персонал од вчера

Прочитај повеќе

Најавен нов прекин на железничкиот сообраќај

Претседателите на синдикатите на машинскиот и извршен персонал во Железници на РМ Транспорт, Тони Димовски и Душко Чакаровски за денеска

Прочитај повеќе