Мајки остануваат без работа поради малкуте места во градинките

Градинките ги отворија вратите за прием на поголем број на дечиња, но и натаму нема место за сите. Групите до

Прочитај повеќе

Работа (од) дома за жените- мајки

Работа (од) дома за жените- мајки Од почетокот на пандемијата работните места преселени дома се најбезбедна алтернатива за работниците и

Прочитај повеќе

Колку мајки и хронично болни утре се враќаат на работа?

2652 мајки кои се на продолжено породилно утре се враќаат на работа. Мерката престанува да важи и за хронично болните

Прочитај повеќе

Заев ќе ги прими мајките на средба еден ден откако тие ќе почнат на работа

Мајките на деца до шестгодишна возраст и оние кои се на породилно отсуство, денеска попладне повторно излегода на протест пред

Прочитај повеќе

Кој ќе ја плаќа мајката доколку детето се заболи од Ковид и таа ќе мора да оди во изолација

Мајките кои се на породилно отсуство и оние чии деца имаат до шест години денеска повторно излегоа на протест пред

Прочитај повеќе

Нов протест на мајките на породилно

Мајките кои се на породилно денеска  ќе излезат на нов втор по ред протест пред Владата, во обид да издејствуваат

Прочитај повеќе

Стотина мајки на протест пред владата – бараат продолжување на породилното отсуство

Повеќе од стотина мајки, некои од нив со своите бебиња денеска протеситраа пред Владата. Не се задоволни од одлуката на

Прочитај повеќе

Протест на мајките пред Владата поради одлуката за враќање на работа

Мајките кои што се на породилно отсуство и оние кои што имаат деца до 6 години во излегоа на протест

Прочитај повеќе

Мајките на породилно ќе бараат оставка од Шахпаска

Околу 500 мајки на деца до шестгодишна возраст, според пријавата во МВР, се очекува да протестираат утре пред владата, поради

Прочитај повеќе