Парите како најдобра мотивација: Мајкрософт ги зголемува платите на вработените

Гигантската компанија Мајкрософт одлучил да им ги зголеми платите и бенефитите на своите квалитетни работници. Причината за оваа одлука е

Прочитај повеќе

Гејтс има нови ПРЕДВИДУВАЊА: Ќе се бараат експерти од овие три области

Еден од најбогатите луѓе на светот и основач на Мајкрософт Бил Гејтс открил дека оние кои ќе се бават со

Прочитај повеќе

Ни социјалните мрежи не се имуни на короната: Една отпушта 960 работници

Професионалната мрежа на Мајкрософт за вработување, Линкедин, вчера соопштила дека ќе укине 960 работни места. Тоа е околу шест проценти

Прочитај повеќе

Работа во Мајкрософт и без факултет – плата до 130,000 долари годишно

Работата во Мајкрософт без факултетска диплома сега е на дофат на раце, дури и ако не сте Бил Гејтс. За

Прочитај повеќе