Барање за утврдување на одговорност на Помошник на Министерот во ОВККИПС

Барање за утврдување на одговорност на Помошник на Министерот во ОВККИПС РЕЧЕНО-СТОРЕНО🎯 Денес СПМ до Министерот достави Барање утврдување на

Прочитај повеќе

Прес на СПМ: Незаконско работење на внатрешната контрола – ВОВЕД во анархија

Незаконско работење на внатрешната контрола – ВОВЕД во анархија⁉️ Почитувани, Целта на ова а прес конференција е да обелодениме незаконско

Прочитај повеќе

Надминат проблемот со здравственото осигурување во МВР, Фондот за здравство ќе ги рефундира средствата

– Проблемот со здравственото осигурување во Министерството за внатрешни работи е надминат и сите вработени имаат активно здравствено осигурување. На

Прочитај повеќе

СПМ: Стварно ли си транспарентен до крај министре Спасовски? Епа не е така!

Транспарентност ⁉️ СТВАРНО? Тоа е : “Транспарентност е обврската на државните институции да споделуваат информации со граѓаните, информации кои се

Прочитај повеќе

Што се случи со стандардот и квалитетот на животот на припадниците на МВР?

Што се случи со стандардот и квалитетот на животот на припадниците на МВР? Најнапред- КАТАСТРОФА! Тоа се случи со квалитетот

Прочитај повеќе

СПМ: Порано не ги вадеше од уста, откако дојде на власт ти се “трн” во око… Министре зошто ги заборави бранителите

Порано не ги вадеше од уста, откако дојде на власт ти се “трн” во око… Министре зошто ги заборави бранителите❓️

Прочитај повеќе

Спасовски: Повисоки плати за 5% за сите вработени во МВР започнувајќи од септември

Повисоки плати за 5% за сите вработени во МВР започнувајќи од септември, со предвидени средства во Буџетот на МВР за

Прочитај повеќе

АВМУ: Осуда за проблематичниот однос кон снимателот на ТВ 24 од страна на припадник на МВР

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги го осудува проблематичниот однос кон снимателот на ТВ 24 од страна на припадник

Прочитај повеќе

ЗНМ: Скршена камера – безбедноста на новинарите и снимателите мора да биде гарантирана за време на протестите

Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) јавно укажува на примери од проблематичен однос кон медиумски работници од страна на дел

Прочитај повеќе

Приведен инспектор од УЈП, побарал и примил пари за да изврши противправно службено дејствие

Приведен е Ј.К.(63) од Скопје, вработен како инспектор во Управата за јавни приходи. По преземени мерки и активности од страна

Прочитај повеќе