МНР не ги почитува препораките на Владата

Македонски Дипломатски Синдикат Жестоко протестираме поради непочитување на две препораки на Владата за ослободување од работните обврски на најранливите групи

Прочитај повеќе

МДС бара оставка од Бујар Османи

Поради свесно уништување на македонската дипломатија, бараме ваша најитна оставка, министре Османи! Се вели во соопштението испратено до медиумите од

Прочитај повеќе

МДС: Со прекршувањето на Законот за надворешни работи не може да се гради сериозна дипломатија

Македонскиот дипломатски синдикат е затрупан од барања на медиумите за коментар за последниот случај на упатување генерален конзул во конзулатот

Прочитај повеќе