Високата претставничка на ОБСЕ за слобода на медиумите г-ѓа Тереза Рибеиро се сретна со новинарските организации

Во рамки на официјалната посета на Високата претставничка на ОБСЕ за слобода на медиумите г-ѓа Тереза Рибеиро се сретна со претставници на

Прочитај повеќе

АВМУ: Рекламирање на активности на локалната власт во медиуми е спротивно на член 102 од законот

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) соопшти дека користењето на буџетски средства за промовирање активности на локалната власт

Прочитај повеќе

Светски ден на слобода на медиумите: Време е за суштински промени кои ќе гарантираат слобода во работењето на новинарите

Денешниот Светски ден на слободата на медиумите е важен потсетник за медиумската одговорност за транспарентни и одговорни институции и за

Прочитај повеќе

Македонија на 57. место според Индексот на слобода на медиуми на Репортери без граници

Северна Македонија е на 57-мо место на листата од 180 земји според Индексот на слобода на медиумите на Репортери без

Прочитај повеќе

Независните австралиски медиуми на штрајк против Мета

Над 20 независни австралиски медиуми со мала и средна големина одлучија да одржат 24-часовен „штрајк“ против Мета, компанијата-сопственик на Фејсбук

Прочитај повеќе

ССНМ: Медиумите во целост да ги исплаќаат додатоците за работа во недела

По истекот на законскиот рок за исплата на јануарската плата, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) доби пријави

Прочитај повеќе

Со заедничко дејствување до поголемо почитување на правата на новинарите и на медиумските работници

Во публикацијата со наслов „Со заедничко дејствување до поголемо почитување на правата на новинарите и на медиумските работници“ добиените резултати

Прочитај повеќе

Новинари без здравствено и социјално осигурување, се полесна мета на притисоци и злоупотреби

Истражувањето што го спроведе Самостојниот синдикат на новинари покажа дека 23 отсто од медиумските работници немаат здравствено и социјално осигурување,

Прочитај повеќе

Медиумите не го прекршиле Изборниот законик при известувањето во првиот изборен круг

Не се констатирани прекршувања на одредбите од Изборниот законик од страна на радиодифузерите во тек на известувањето во првиот круг

Прочитај повеќе

ЗНМ: Осуда за односот на Даштевски кон новинарите, а МВР да постапи по поплаките од страна на онлајн медиумите

На денешната попладневна конференција за медиумите организирана од Државната изборна комисија, Претседателот на ДИК Александар Даштевски имаше непрофесионален и омаловажувачки

Прочитај повеќе