ЗНМ реагира на постапката на град Скопје: рекламирање со јавни пари е забрането

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) алармира за постапката на градот Скопје, кој преку јавна набавка планира да инвестира средства

Прочитај повеќе

Ексклузивно – Беловски: Крајни корисници на буџетските средства да бидат вработените во медиумите

Новинарите и медиумските работници се клучна алка за одржување и мониторирање на демократијата насекаде низ светот. Тие исто така се

Прочитај повеќе

Дебата во организација на ЗНМ: МРТВ треба да биде лидер во промоцијата на професионални стандарди

Здружението на новинарите на Македонија организираше вебинар на тема „Стручна дебата за реформите во јавниот медиумски сервис МРТВ”. Целта за

Прочитај повеќе