МЗЗПР: Втора работилница намената за докторите по медицина на труд

  По повод Европската недела за Безбедност и Здравје при работа 2020 година, Македонското здружение за заштита при работа –

Прочитај повеќе

Матичните лекари бараат од Спасовски и од Филипче сет економски мерки и за нив

Здружението на лекари по општа и семејна медицина со  писмо до премиерот Оливер Спасовски и до министерот за здравство Венко

Прочитај повеќе

Лекарска комора: Годинава 163 доктори побарале потврди за странство

Во изминатите пет години бројот на поднесени барања од доктори на медицина за издавање на потврди за странство изнесува 794

Прочитај повеќе

Здравствените работници ќе протестираат против насилството

Протестот е објавен на фејсбук страната на  Асоцијација на специјализанти и млади лекари-АСМЛ и е предвиден за 18 септември, а

Прочитај повеќе

БЕГОВИЌ: ЛЕКАРИТЕ СЕ КАКО ВО РУСКИ РУЛЕТ – НИ ТРЕБА ИТНА ЗАШТИТА

После нападот врз медицинско лице во Тетово кое заврши на скопските клиники, а следниот ден и медицинска сестра во болницата

Прочитај повеќе

Поддршка и од Факултетот за Ветеринарна медицина на СОНК

Професорите, асистентите, администрацијата и техничкиот кадар од Факултетот за ветеринарна медицина во Скопје, дадоа целосна поддршка на штрајкот на Самостојниот

Прочитај повеќе

Од клиниката на Жан Митрев со Чадиковски си заминуваат и другите десеттмина

По пет месеци, детскиот кардиохирург Владимир Чадиковски поднесе оставка во болницата на Жан Митрев. Чадиковски ја потврди информацијата, посочувајќи дека

Прочитај повеќе

На специјализантите не им се плаќаат придонесите, 12 часа дежурство без храна, не им следува ниту породилно

На приватните специјализанти не им се плаќаат здравствените придонеси, дежураат бесплатно. Дежурствата не им се плаќаат ни на голем дел

Прочитај повеќе

ССКЦ го осудува вербалниот и физичкиот напад врз дежурна докторка и присутниот медицински персонал

Самостојниот Синдикат на Клинички центар – ССКЦ  го осудува вербалниот и физички напад врз дежурната докторка и присутниот медицински персонал

Прочитај повеќе

Синдикатот на Клинички Центар е задоволен од ставовоите на Лекарската Комора за утврдување на основната плата на лекарите

Од Самостојниот Синдикат на клинички центар – ССКЦ истакнуват дека поради одредени нејаснотии во јавноста за несогласувањата (не конфликт) помеѓу

Прочитај повеќе