Болницата во Лешок со последен поздрав-почина медицинската сестра Марица Божиновска

Вработените во ЈЗУ Специјализирана болница за белодробни заболувања и ТБЦ Лешок информираа дека почина Марица Божиновска, медицинска сестра во амбулантата,

Прочитај повеќе

Медицинска сестра во БиХ погрешно вакцинирала осум лица со вакцина против грип, наместо со вакцина против коронавирус

Медицинска сестра во БиХ погрешно вакцинирала осум лица со вакцина против грип, наместо со вакцина против коронавирус. Според локалните власти,

Прочитај повеќе

Медицинска сестра обвинета за примање награда за противзаконито влијание

Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје поднесе обвинителен предлог против едно лице за кривично дело „примање награда за противзаконито

Прочитај повеќе

Од Ковид почина најмладата медицинска сестра: Голем човекољубец, лојален соработник и голем пријател

Како последица на вирусот Ковид-19 почина 40-годишната медицинска сестра Ирена Дојчиновска Милошевска од геронтолошкиот завод „13-ти Ноември“ во Скопје, соопштуваат

Прочитај повеќе

Менувам 150 пара ракавици дневно: Исповед на Елена Цветковска, медицинска сестра во Институтот за имнунобиологија

Здравствените работници од почетокот на месец март годинава, скоро 24/7 се на работа. Особено оние кои се во директен контакт

Прочитај повеќе