Предлог до Владата: Медицинска сестра во секое училиште

Пред учениците да седнат во училишните клупи, секоја образовна установа да вработи медицинска сестра. Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари

Прочитај повеќе

Нова ТВ: Француската амбасада се заинтересира за случајот со казнетата медицинска сестра

Медицинската сестра од Клиниката за неврологија била повикана на средба со францускиот амбасадор Кристијан Тимоние, откако претходно за случајот се

Прочитај повеќе

Слободен Печат: Казнетата сестра од Неврологија: Никого на сила не сум натерала да се тестира за антитела!

Медицинската сестра од Клиниката за неврологија, која беше казнета од директорот со 20 проценти од платата, зашто учествувала во меѓународен проект

Прочитај повеќе

Д-р Панев за Работник: Заштитната опрема на вработените во Итната медицинска помош е според стандардите.

Вработените во Итната медицинска помош се соочуваат со големи ризици како и сите други здравствени работници, поради епидемијата од вирусот

Прочитај повеќе

Фактор: Повисока плата за докторите и персоналот кој се бореше со Ковид-19

Вработените во Центрите за јавно здравје, како и сите вработени во Итната медицинска помош ќе добијат 20 отсто повисока плата

Прочитај повеќе

Д-р Панев: Одливот на доктори нема да запре без зголемувањето на платите

Сеуште нема ништо од зголемувањето на платите на докторите од терцијалното здравство за ветените 100,000 денари, ниту пак за зголемување

Прочитај повеќе

Панев: Итната медицинска помош служи за спасување на животи, а не за остварување на профит

Целата постапка што се работи веќе една година, за јавно – приватно партнерство во службите за итна медицинска помош и

Прочитај повеќе

Синдикат на ИМП- Скопје: До ден денеска нема вработено нови доктори, а десетици заминале

Овој период во службата за итна медицинска помош – ИМП имало одлив на здравствени работници, пред се на доктори, не

Прочитај повеќе