Филипче: Состојбата во болниците е многу сериозна

Медицинскиот кадар е целосно мобилизиран, но состојбата во болниците е многу сериозна. Ваква е оценката на министерот за здравство, Венко

Прочитај повеќе

„Стоп за насилство врз здравствени работници“, протест во кругот на Клинички

Под мотото „Стоп за насилство врз здравствени работници“ денеска претпладне во кругот на Клиничкиот центар ќе се одржи протест, во

Прочитај повеќе

Здравствените работници ќе протестираат против насилството

Протестот е објавен на фејсбук страната на  Асоцијација на специјализанти и млади лекари-АСМЛ и е предвиден за 18 септември, а

Прочитај повеќе

Лекари нема ниту за лек

Пред неколку години, кога во Клиничката болница во Битола лекарите почнаа масовно да си заминуваат и да бараат работа во

Прочитај повеќе

За 130 специјализанти ќе продолжат да важат „лихварските договори“

Нашите проблеми не се целосно решени со последните измени и дополнувања на Законот за здравствена заштита од 24 јули, реагираат

Прочитај повеќе