Србија ќе вработува 1.000 дипломирани медицински лица

Владата Србија на седница го усвои и Заклучокот со кој се предвидува преземање на сите мерки со цел да вработат

Прочитај повеќе

Левица: Вработување на медицински лица мора да биде согласно стручноста, а не според желбите на директорите

„Секојдневно до Левица пристигнуваат поплаки од невработени медицински лица, кои се разочарани од начинот на кој се врши вработување во

Прочитај повеќе