Дали работниот ден би требало да биде пократок?

Што би се случило кога работниот ден би бил пократок од осум часа? Внимението кое се повеќе се насочува кон

Прочитај повеќе

Постхумно признание за медицинските сестри кои ја загубија битката со Ковид-19

Шест гулаби летнаа кон небото во чест на шесте медицински сестри кои ги изгубија животите поради ковид 19. Виолета, Дијана,

Прочитај повеќе

ЗМСТАС: „Не правете нѐ невидливи. Ние денес трчаме за нас!”

 Би сакале да ве известиме дека овој викенд членовите на здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „ЗА

Прочитај повеќе

Медицинските сестри ги изучуваат овие јазици за да најдат работа во Скандинавија

Освен англиски и германски јазик, медицинските сестри во земјава ги изучуваат данскиот, норвешкиот и шведскиот јазик со цел да најдат

Прочитај повеќе

ПОЧНА ОБУКАТА НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРИМАРНАТА ЗДРАВСТЕВНА ЗАШТИТА

Министерството за здравство и Светската здравствена организација, поддржани од Работната група за унапредување на сестринската дејност ја изготвија обуката за

Прочитај повеќе

Примарната здравствена заштита ќе се унапредува преку обуки за медициските сестри

Поддржани од Работната група за унапредување на сестринската дејност, Министерството за здравство и Светската здравствена организација ја изготвија обуката за

Прочитај повеќе

Армијата од утре низ болниците – ќе се обезбедуваат пациентите, лекарите и медицинските сестри

Врховниот командант на Армијата, односно претседателот Стево Пендаровски треба да даде зелено светло, од утре армијата да започне да ги

Прочитај повеќе

Над 2000 медицински сестри и повеќе од 250 лекари бараат работа

Над 2.300 сестри и доктори се на листата невработени. Според податоците на Агенцијата за вработување заклучно со 31 октомври годинава,

Прочитај повеќе

ССКЦ: Неприфатлива е одлуката вработени во јавните здравствени установи во овие моменти да бидат вклучени во избирачки комисии и одбори

Соопштението на Синдикатот на клинички центар ви го пренесуваме интегрално: Поради информацијата дека во избирачките комисии и одбори ќе бидат

Прочитај повеќе

Д-р Михајловска со потресна фотографија од колона на амбулантни возила: Да не бидеме Италија на Балканот

По 24 часовното дежурство во истоштувачки услови за работа со целосна заштитна опрема, д-р Марија Михајловска упати силна порака до

Прочитај повеќе