Јовевска именувана од Владата на РСМ за национален координатор за медијација

На 54-тата седница на Владата на Република Северна Македонија, потпретседателот на Стопанската комора на Северна Македонија и претседател на Асоцијацијата

Прочитај повеќе

ССК: Со медијација брзо и успешно решавање на деловните спорови

Со Меморандум за соработка Комората на медијатори ја зацврсти соработката со Академијата за судии и јавни обвинители на прес конференцијата

Прочитај повеќе

ССК: Медијацијата да биде алатка за решавање на судските спорови меѓу бизнисите

Судските спорови се многу бавни, па додека да заврши целата постапка голем број компании стануваат неликвидни и влегуваат во стечај.

Прочитај повеќе