„Рено“ и „Мекдоналдс“ си одат од Русија

Производителот на автомобили „Рено“ одлучи дефинитивно да се повлече од рускиот пазар. Францускиот автомобилски гигант одлучи да го продаде својот удел

Прочитај повеќе

Лиценцираните сопственици на Мекдоналдс против гигантот за брза храна поради воведувањето на нов систем за оценување на работниците

Сопствениците на објекти кои работат под лиценца на гигантот за брза храна Мекдоналдс стравуваат поради ефектите коишто може да ги

Прочитај повеќе

Ги тужел поради недоволната заштита на работниците, тие го отпуштиле

Компанијата Мекдоналдс е обвинета дека отпуштила работник кој ги тужел поради необезбедувањето на доволно безбедни услови за работа во текот

Прочитај повеќе