Еве како да ги опишете вашите меки вештини во CV -то – Совети од експерти за кариера

Подготвил: Бобан Илијевски Компаниите се повеќе и повеќе бараат идните нивни вработени да поседуваат меки вештини. CNBC пишува дека се

Прочитај повеќе

“Меките вештини се клучот за успешна кариера и професионален развој”

За „меките вештини“ многу малку се зборува во деловниот свет во Македонија, иако тие се од есенцијална важност за компаниите

Прочитај повеќе

6 Mеки вештини кои секој претприемач треба да ги знае, и како да ги совладате бесплатно

Една од најголемите грешки кои ги направиц пред шест години како млада претприемачка беше ставањето на мојата љубов кон учењето

Прочитај повеќе