„НАРОДОТ МОЖЕ ДА ОСТАНЕ БЕЗ ЛЕБ, ако државата не им помогне на мелничарите“

Ако Владата не им помогне, мелничарите предупредуваат дека е можно да дојде до целосно колабирање на дејноста и населението да

Прочитај повеќе

Мелничарите не ја добиле ветената поддршка од Владата, ќе ја откупуваат пченицата по 8,5 – 10,5 денари

 Мелничарите најавуваат дека годинашната пченица ќе ја откупуваат по 8,5 (сточна) до 10,5 денари (меркантилна) за килограм. Владата, велат, не ја

Прочитај повеќе