Македонија и Косово потпишаа Меморандум за развој и промоција на туризмот

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, Љупчо Јаневски и претседателот на Унијата за Туризам на Косово, Баки

Прочитај повеќе

Меморандум за соработка меѓу УКИМ и Организацијата на работодавачи

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје и Организацијата на работодавачи на Македонија имаат Меморандум за соработка, кој денеска го

Прочитај повеќе

Сојузот на стопански комори на Македонија потпиша Меморандум за соработка со Стопанска комора на Приморска Словенија

Сојузот на стопански комори на Македонија потпиша Меморандум за соработка со Стопанска комора на Приморска Словенија со цел унапредување на

Прочитај повеќе

НУК потпиша меморандум за соработка за Агенцијата за зашттиа на лични податоци

Независната угостителска комора вчера, 7ми Јули 2021 година потпиша Меморандум за соработка со Агенцијата за заштита на личните податоци.  Со

Прочитај повеќе

Меморандум за соработка помеѓу Агенцијата за заштита на лични податоци и Асоцијацијата за е-трговија на Македонија

Претседателката на Асоцијацијата за е-трговија на Македонија Нина Ангеловска и директорот на Агенција за заштита на личните податоци Имер Алиу

Прочитај повеќе

Склучен нов меморандум за соработка меѓу Народната банка и Комисијата за хартии од вредност

Финансиската стабилност е заеднички приоритет, но и обврска на финансиските регулатори. Во изминатиот период се потврди дека унапредената соработка меѓу

Прочитај повеќе

Потпишан Меморандум за соработка за проектот Образование за вработување

Министерот за економија Крешник Бектеши заедно со амбасадорката на Швајцарија во Република Северна Македонија, Сибил Зутер Техада, потпишаа Меморандум за

Прочитај повеќе

Меморандум за соработка без никакво ограничување

Претседателот на Стопанска комора на Македонија Бранко Азески и претседателот на Одборот на директори на “Македонија 2025“ Вера Ставров, потпишаа

Прочитај повеќе

Се зајакнува родовата еднаквост во земјоделството, потпишан Меморандум со US Women

Министерството за земјоделство,шумарство и водостопанство потпиша Меморандум на соработка со Телото на Обединетите нации за родова еднаквост и зајакнување на

Прочитај повеќе