8 совети како да преговарате за поголема плата

Подготвил: Бобан Илијевски На многу луѓе не им е пријатно да бараат поголема плата од понудената кога ќе ја добијат

Прочитај повеќе

3 од 10 нововработени даваат отказ во првите 90 дена – Како да го спречите тоа?

Застрашувачки факт е дека 3 од вашите 10 нововработени веројатно ќе дадат отказ во рок од првите 90 дена откако ќе

Прочитај повеќе

Петровски: Почитта и односот кон вработените се најголем фактор за нивна мотивација и поголема продуктивност

Во компаниите има вработено професионалци кои се грижат за организациската поставеност, архитектурата на работните места и процеси, квалификациите на вработените

Прочитај повеќе

Како да дадете отказ од работа на којашто само сте почнале: И тоа е подобро отколку да трпите

Може да потрае некое време за да се прилагодите на новата работа, но понекогаш веднаш ви е јасно дека сте

Прочитај повеќе

3 чекори за тоа како на најпозитивен начин да дадете отказ од работа

Подготвил: Бобан Илијевски Пандемијата не го смени само тоа каде, туку и како повеќето од луѓето работат. Исто така ги

Прочитај повеќе

По овие пет карактеристики можете да процените што е лош работодавач

Најголемата одлука која ја носи една компанија е кого ќе именува за менаџер на истата.  Доколку сакате да ги задржите

Прочитај повеќе

Се повеќе луѓе излегуваат од работа без да ги известат своите шефови

Сигурно сте забележале дека постои непријатен тренд на недостиг на цивилизираност, учтивост на социјалните мрежи и во реалниот свет. Се

Прочитај повеќе

6 знаци кои „вриштат“ дека е време да дадете отказ

Милиони работници ги напуштиле работните места во последните месеци. Некои пронашле нови „улоги“, додека други заминале без претходно најдено решение.

Прочитај повеќе

Како компанијата „Раде Кончар“ нематеријално ги мотивира своите вработени?

Бобан Илијевски Порталот Работник спроведе анкета за тоа колку на вработените им е важна нематеријалната мотивација за да бидат попродуктивни

Прочитај повеќе