Како да го избегнете бранот на откази во вашата компанија?

Подготвил: Бобан Илијевски Целиот свет се соочува со трендот на „Големиот отказ“, познат и како The Big Quit. Тој подразбира

Прочитај повеќе

Вработените на Комерцијална банка хумани по повод Светскиот ден на гладта

Грижата за социјално ранливите групи граѓани е во фокусот на општествено одговорните практики на Комерцијална банка. Но, Банката се гордее

Прочитај повеќе

Посилна од државата: Фабрика одбива да го врати синдикалецот на работа

И покрај решението од Инспекторатот за труд, со кое на компанијата Јура, во Лесковац, Србија, и е наложено да го

Прочитај повеќе

Работник во Дизниленд Париз заразен со корона вирус

Работник во Дизниленд Париз бил позитивен на корона вирусот, објави Ројтерс, повикувајќи се на изјава на портапорл на резортот. Работникот

Прочитај повеќе

Царовска: Се разговара со менаџментот на „Еурокомпозит” за надминување на проблемите

– Во „Еурокомпозит” има претставник на капиталот и се разговара со менаџментот за надминувањето на проблемите, изјави вицепремиерката за економски

Прочитај повеќе