Сертификати за првата група социјални ментори

Во организација на Асоцијацијата за истражување, комуникации и развој „Паблик“ денеска ќе им бидат доделени сертификати на првата група социјални

Прочитај повеќе

МОН: се организираат обуки за обучувачи на ментори вработени во компаниите кои учествуваат во реализација на концептот на дуално образование преку практична едукација на учениците

Повеќе од 200 компании се вклучија во реализација на концептот на дуално образование кој оваа година значително се прошири и

Прочитај повеќе

Царовска на состанок со наставниците-ментори: Имате целосна поддршка од МОН, заеднички да направиме поквалитетно образование со новата Концепција

Наставниците кои работат по новите програми за прво и четврто одделение се максимално посветени на спроведувањето на новата Концепција за

Прочитај повеќе

Царовска на состанок со фокус група на наставници-ментори: Новите учебници се освежување во образовниот процес, учениците ќе ги засакаат предметите низ илустрации и активности

Министерката за образование и наука Мила Царовска денеска одржа состанок со фокус група на наставниците – ментори во врска со

Прочитај повеќе

Наставници од три училишта од Карпош можат да аплицираат за ментори

Наставници од основните училишта „Аврам Писевски“, „Војдан Чернодрински“ и „Братство“ можат да аплицираат на вториот јавен повик на Министерството за

Прочитај повеќе

Флутурије Џила Шеј: МОН ни обезбеди кариерен развој со воведување на наставник-ментор

Наставничката по англиски јазик и наставник-ментор Флутурије Џила Шеј од ООУ „Хасан Приштина“е една од 141 наставник кои беа унапредени

Прочитај повеќе