Тренчевска: Мерката самовработување дава одлични резултати

Мерката самовработување следејќи ги податоците од 2018 година до сега, дава добар резултат и најголем дел од фирмите кои што

Прочитај повеќе

Бектеши побара од Владата да ја продолжи мерката за замрзнатите цени

Министерот за економија, Крешник Бектеши, на својот официјален фејсбук профил објави дека Министерството за економија доставило одлука до Владата со

Прочитај повеќе

Каде и како може да се аплицира, помошта од 14.500 денари е за да секој добие плата

Главната мерка од економскиот пакет e директната помош од 14.500 денари месечно за секој вработен, за месеците април и мај,

Прочитај повеќе

Ангеловска: Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми погодени од корона кризата, како и на самостојните вршители на дејност

Мерката 14.500 денари плата по вработен се однесува на сите фирми кои се погодени од коронакризата, како и на самостојните

Прочитај повеќе

Мерката за групирање по максимум двајца не важи за градежниот сектор

Градежните кмпании коишто сеуште работат мора да се придржуваат кон мерките и препораките на Владата и постојано да ги применуваат

Прочитај повеќе

Царовска: Мерката за субвенционирање придонеси ја користат 22 илјади компании, покачени се платите на 119 илјади вработени

Заменичката на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжена за економски прашања, Мила Царовска, министерот за странски инвестиции Елвин

Прочитај повеќе

Во буџетот за 2020 година нема предвидено пари за исплата на К-15 на административците

Најавената мерка за к-15 на државната администрациja од страна на СДСМ и Манчевски е класичен поkyп на гласачите потенцирајќи дека

Прочитај повеќе

Дали сме осудени на ниски плати и примања?

Дали владината мерка за зголемување на платите во приватниот сектор има ефект? Работниците чекаат повисоки плати, работодавачите прават пресметки. Надлежните велат минималната

Прочитај повеќе

Законот за субвенции доцни, зголемени плати од декември

Ако некои од работниците во земјава очекуваа дека ќе им бидат зголемени платите за октомври, благодарение на новиот Закон за

Прочитај повеќе

Заев: Ако газдите ги покачат платите со износ до 100 евра државата да ги плаќа придонесите

Просечната плата за две години е зголемена за 2.000 денари. Сега ја отовараме и новата мерка, планот е од 1

Прочитај повеќе