Бесими: Таргетирани мерки и фискална консолидација како одговор на инфлацијата и ризикот од стагфлација

Понуда и побарувачка. Основни економски закони и база на сите економски принципи. Соодносот на добрата и услугите кои се нудат

Прочитај повеќе

Влада: Мерките даваат резултат, 5 до 10 отсто намалени цените на основните производи

Од Владата соопштуваат дека одлуката за замрзнување на маржата на одредени производи со цел ограничување на растот на цените, веднаш

Прочитај повеќе

Бизнисот бара итни мерки за помош, инфлацијата на ниво од 11,9 отсто

Државата веднаш да преземе мерки за пресретнување на евентуална ескалација на состојбите што би можело да се случат следната зима,

Прочитај повеќе

Укинати сите КОВИД-19 мерки освен носењето маски во здравствени установи, аптеки и домови за возрасни и лица со попреченост

Владата на Република Северна Македонија на денешната редовна 42-ра седница ги прифати предлозите на Главниот координативен кризен штаб утврдени според

Прочитај повеќе

Старо-нови мерки за намалување на невработеноста

Со примена на мерките кои се покажале како успешни во намалување на невработеноста, новиот оперативен пан за вработување предвидува работа

Прочитај повеќе

Продолжува караванот за вакцинација против КОВИД-19, од наредната недела се очекува олеснување на дел од мерките

Продолжуваат активностите околу караванот за промоција на вакцината против коронавирусот. Вчера караванот беше организиран на Градскиот плоштад во Струмица, а

Прочитај повеќе

Грчката Влада подготвува пакет мерки за поддршка на граѓаните

Мерки на три нивоа поврзани со поскапувањето на цените за поддршка на граѓаните и бизнисите, подготвува грчката Влада, а се

Прочитај повеќе

Бесими: Во регионот меѓу првите реагиравме со ваков голем сет мерки

Кризата е голема. Нашата економија е мала и ние не може да влијаеме на светските пазари, но ќе се потрудиме

Прочитај повеќе