Како група студенти ја поттикнале НАСА да испраќа мисии на Марс?

На почетокот од 50-тите години германско-американскиот инженер Вернер фон Браун ги охрабрувал Американците да погледнат подалеку од Месечината. Неговиот амбициозен

Прочитај повеќе