Месната индустрија бара ослободувањето од царина на свинското месо за преработка

Групацијата на месопреработувачи и месни индустрии преку Стопанската комора на Македонија бара продолжување на мерката за ослободување од царина за

Прочитај повеќе

Месната индустрија бара продолжување на мерката за увоз на суровина уште шест месеци

Уште шест месеци да продолжи мерката која предвидува нула отсто царина  за 50 проценти од искористените увезени количини свинско месо

Прочитај повеќе

30 до 40 % покачување на месото: Не очекува ценовен шок ако Владата не излезе во пресрет на месната индустрија

Во неколку наврати до сега најавуваме дека ќе следи поскапување на цените на месото и месните преработки како одраз на

Прочитај повеќе

Ќе поскапат сувомесните производи ако не се дозволи увоз на 6.400 тони замрзнато свинско месо

Месната индустрија најавува драстични поскапувања ако Владата за максимум еден месец не ги врати редовно одобруваните количини од 6.400 тони

Прочитај повеќе

Голем дел од отпуштени работници од одредени сектори, не можат да одговорат на барањата на месната индустрија

Отпуштени работници во месната индустрија нема и не се планираат доколку се исполнат барањата на преработувачите на месо, рече Претседателот

Прочитај повеќе

Месната индустрија бара да се вратат ваучерите „Купувај домашно”

Четвртиот и петтиот пакет антикризни мерки нема да имаат ефект зашто не се правилно насочени, реагираа денеска претставниците на месната

Прочитај повеќе