- Advertisement -

archiveместа

ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Слободни околу 9,000 работни места

Според податоците на Агенцијата за вработување на Република Македонија во моментов во државава има над 9000 слободни работни места. Најголем...
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Битиќи: Наши приорети се отворање на нови работни места и намалување на невработеноста на едноцифрен број

Интегрално обраќање на ЗПВРСМ за економски прашања Фатмир Битиќи, презентација на мандатните писма: Почитувани граѓанки и граѓани, почитувани претставници на...
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Битиќи: И со четвртиот пакет мерки платежни картички за граѓаните и помош за компаниите

Четвртиот пакет економски мерки повторно предвидува платежни картички за категориите граѓани како самохраните родители и пензионерите со ниски пензии, за...
ПравдаСветот на работникот

Јовевски: Требаше да се преземат мерки на време, наместо да ги сочуваме работните места, ние сега нудиме помош на оние кои останале без работа

Професорот Лазар Јовевски во гостувањето во емисијата „Што не е јасно“ на телевизија Алфа истакна дека требаше да се превземат...
1 2 3
Page 1 of 3