archiveметан

Наука

Научници открија дека за време на Октоберфест се испушта дури тон и пол од стакленичкиот гас метан

Повеќе од шест милиони посетители годишно го посетуваат германскиот град Минхен за да уживаат во Октоберфест, двонеделниот фестивал на пивото....