Како Закерберг ја гледа иднината на работните места?

Во визијата за иднината на Марк Закерберг, основач на компанијата Мета и социјалната мрежа Фејсбук, поголемиот дел од облиците на

Прочитај повеќе

Независните австралиски медиуми на штрајк против Мета

Над 20 независни австралиски медиуми со мала и средна големина одлучија да одржат 24-часовен „штрајк“ против Мета, компанијата-сопственик на Фејсбук

Прочитај повеќе

„Фејсбук“ со ново име, сега ќе го знаеме како „Мета“

Марк Цукерберг на последната конференција, соопшти дека компанијата „Фејсбук“ која стои зад најголемите социјални медиуми, се ребрендира под ново име

Прочитај повеќе

Демант на „МЕТА.мк“ на тврдењата на Југослава Дуковска

На ден 12.08.2020 година на вашиот вебсајт www.rabotnik.com.mk е објавен текст со наслов „Зошто „Мета“ ја прекина соработката со новинарката

Прочитај повеќе