Тренчевска: Новата методологија за платите до крајот на годината

Новата методологија за плати во јавниот сектор ќе биде резултат на јавна дебата која допрва ќе се отвори, изјави министерката

Прочитај повеќе

Пензии по нова методологија ќе се исплаќаат од септември

Просечната месечна пензија на крајот на минатата година изнесуваше 15.876 денари, а на крајот на 2022 година проекциите се дека

Прочитај повеќе

Анализа за тоа кој ќе оди во приватниот сектор ќе направат самите институции

На вчерашната Владина седница, Министерството за информатичко општество ги задолжи органите на државната управа и им укажа на институциите кои

Прочитај повеќе

Интервју со Миле Бошков, Претседател на Бизнис Конфедерација на Македонија: Зголемувањето на минималната плата ќе ги подобри условите на работниците

Со Претседателот на Бизнис Конфедерација на Македонија, Миле Бошков зборуваме за неколку актуелни прашања. Во продолжение прочитајте го целосното интервју.

Прочитај повеќе