На СОС телефонот на „Меѓаши“ лани 113 јавувања, нема повици од деца

На СОС телефонот при Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“ изминатата година се регистрирани 113 јавувања, што е нешто повеќе

Прочитај повеќе

Албанците малку заинтересирани да пријавуваат проблеми до детската амбасада „Меѓаши“

113 случаи на прекршување на правата на децата се пријавени преку СОС телефонот во детската амбасада „Меѓаши“. Тие се однесуваат

Прочитај повеќе

МЕЃАШИ: Пратениците поактивно да се занимаваат со правата на децата

Пратениците не ги ставиле во фокус детските права. Вака првата детска амбасада Меѓаши ја оцени работата на Собранието во однос

Прочитај повеќе