Зголемени цените на билетите за меѓуградски превоз

Од средата патниците плаќаат од 15 до 20 отсто повисока цена, зависно од превозникот оператор во меѓуградскиот сообраќај. Како причини

Прочитај повеќе

Пандемијата го прекина превозот на патници од Скопје со девет града во државава

Пандемијата со ковид-19 го намали за 95 проценти меѓуопштинскиот превоз на патници. Во целосен прекин се меѓуградските линии од Скопје

Прочитај повеќе