СПМ го честита Меѓународниот ден на човековите права

Човековите права не се филозофија, не се можности и не се привилегија. Заштитата на човековите права е ОБВРСКА, НЕ Е

Прочитај повеќе

Се грижи за децата, оди на работа, чисти и готви – како жената во Македонија го поминува денот?

Денес 8 Март е Меѓународниот ден на жената, а ќе биде одбележан и во Македонија со низа манифестации. Статистичките податоци

Прочитај повеќе

Шахпаска: Меѓународниот ден против насилство врз жените: Сите ние, не 16 туку 365 дена да работиме на прашањето на насилството, родово-базираното и семејното насилство

Во организација на Министерството за труд и социјална политика, а по повод одбележување на Меѓународниот ден за борба против насилство

Прочитај повеќе

Царовска: Да создадеме свет каков што замислува секое дете

Министерката за образование и наука Мила Царовска го честита Меѓународниот ден на детето и се приклучува кон глобалното одбележување. Осветлувањето

Прочитај повеќе

Порака од претседателот Стево Пендаровски по повод 1 Мај – Меѓународниот Ден на трудот

По повод 1 Мај – Меѓународниот Ден на трудот, претседателот Стево Пендаровски ја упати следната порака: „Денот на трудот, 1

Прочитај повеќе

ССМ на Првомајски марш бара нов закон за работни односи

Во годината во која се одвиваат активности за изготвување нов закон за работни односи Сојузот на синдикатите на Македонија очекува

Прочитај повеќе

КСС излезе со свои ставови по повод 28 април

Ниту една работа не смее да ја одземе безбедноста, здравјето и благосостојбата или животот на работниците. Секој ден ширум светот

Прочитај повеќе