ММФ и Владата со различни прогнози: Пад на економијата од 5,4 или 4.4 отсто?

Меѓународниот монетарен фонд ја ревидираше прогнозата за падот на глобалната економија за 2020 година како резултат на последиците од пандемијата

Прочитај повеќе

Жените се уште значително помалку платени од мажите за иста работа

Надлежните институции во соработка со приватниот сектор и синдикатите да развијат ефикасен механизам кој ќе придонесе за изедначување на платите

Прочитај повеќе

Аеродромите во Скопје и во Охрид се подготвуваат за отворање

ТАВ Македонија се подготвува за отворање на аеродормите во државава, во исчекување на точен датум и одлука од надлежните институции,

Прочитај повеќе

ИЦН: Во светот најмалку 90 илјади здравствени работници се заразени со новиот коронавирус

Најмалку 90.000 здравствени работници во светот се заразени со Ковид-19, соопшти денеска Меѓународниот совет на медицински сестри (ИЦН). Сепак, ИЦН

Прочитај повеќе

Хеликоптер на МВР се урна во Петровец – нема жртви, пилотот лесно повреден

Пилот е лесно повреден откако хеликоптер на МВР се преврте при полетување на старата платформа на Меѓународниот Аеродром Скопје. Во

Прочитај повеќе

Економијата ќе се справи со шокот со преземените мерки, смета ММФ

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) обезбеди значајна поддршка преку Инструментот за брзо финансирање, во износ од околу 176 милиони евра, а

Прочитај повеќе

ММФ предвидува пад од четири проценти на македонската економија

Меѓународниот монетарен фонд во најновиот извештај за земјава предвидува 4 проценти пад на македонската економија. Според ММФ клучно за оваа состојба е пандемијата на

Прочитај повеќе

НБ: Извештај на ММФ – Зачувувањето на финансиската стабилност останува приоритет, банкарскиот систем е стабилен

Народната банка во соопштение во врска со објавениот извештај на Меѓународниот монетарен фонд наведува во однос на монетарната политика, констатирано

Прочитај повеќе

Владата ќе се задолжи кај ММФ, парите ќе се искористат за мерките за здравствена и макроекономска стабилизација

На вчерашната  седница на Владата е донесена Уредба со законска сила за задолжување на Република Северна Македонија кај Меѓународниот монетарен

Прочитај повеќе

Одлука на ММФ: Нашата земја доби финансиска поддршка од околу 176 милиони евра

Меѓународниот монетарен фонд(ММФ) одобри финансиска поддршка за нашата земја, преку Инструментот за брзо финансирање, во износ од околу 176милиони евра. Преку овој инструмент се овозможува исклучително брз и

Прочитај повеќе