РУСКИОТ МОДУЛ НА МВС ИЗГОРЕ ВО АТМОСФЕРАТА, ЌЕ ГО ЗАМЕНИ „НАУКА“

Рускиот модул на Меѓународната вселенска станица се откачи вчера и изгоре во атмосферата. Американската вселенска агенција NASA соопшти дека елементите

Прочитај повеќе