Шахпаска на Меѓународна конференција за жените Ромки: Со политики против родови стереотипи и сексизам создаваме општество кое интегрира

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска учествуваше на 8. Меѓународна конференција на жената Ромка, во организација на Советот

Прочитај повеќе

Почнува дводневната меѓународна конференција „Економско заздравување и раст по Ковид”

Претставници на меѓународни финансиски институции, на бизнис секторот и на извршната и локалната власт од земјава и регионот денеска и

Прочитај повеќе

„Дијалог за БЗР“ – Меѓународна конференција за безбедност и здравје при работа

Денеска и утре (29 и 30 септември) Македонското здружение за заштита при работа-  МЗЗПР одржува Меѓународна конференција за регионална соработка

Прочитај повеќе