Повеќе од 4 милијарди луѓе немаат социјална заштита – децата се најзагрозени

Повеќе од четири милијади луѓе во текот на корона кризата немаат социјална заштита, што е 53 % од светската популација,

Прочитај повеќе

Шахпаска: Работата на далечина ќе биде вградена во новиот Закон за работни односи

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска на денешната седница на Економско социјалниот совет истакна дека работата на далечина

Прочитај повеќе